Banca discriminarii, Minorități religioase — February 21, 2014 12:50

Din cauza hidjabului, cu greu își găsește un loc de muncă

Natalia, musulmană

Natalia, musulmană

Natalia este musulmană, iar aceasta înseamnă să poarte hidjab atunci când merge în locuri publice. A încercat de mai multe ori să-și caute un loc de muncă, însă fără rezultat. Deși angajatorul nu recunoaște că anume vestimentația este motivul refuzului, Natalia consideră că mulți dintre ei se eschivează să vorbească adevărul.

Potrivit expertului Veaceslav Balan de la Centrului de Informare în domeniul Drepturilor Omului, vestimentația religioasă nu poate constitui motiv pentru refuz la angajare în cîmpul muncii, atât timp cât acestea nu încalcă procesele tehnologice în cadrul serviciului, din motive de securitate sau sunt indispensabile muncii efectuate. Un exemplu ar fi purtarea robelor sterile în cazul medicilor sau a uniformelor pentru militari sau a uniformelor sportive pentru sportivi, costumelor de dans la dansatori.

Totodată, obligația purtării unei vestimentații fără a avea vreo legătură cu funcția efectuată sau care nu afectează în mod direct prestarea unui serviciu, constituie discriminare. Refuzul angajării Nataliei din cauza hijab-ului pentru funcția de secretară sau pentru funcții de oficiu poate fi calificat drept discriminare.

Natalia Ghilașcu

Acest articol este realizat de Centrul de Informare in domeniul Drepturilor Omului, cu sprijinul Programului Egalitate şi Participare Civică al Fundaţiei Soros-Moldova. Opiniile exprimate aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia Fundaţiei.

  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Lasă un comentariu

— required *

— required *