Actualitate, Minorități sexuale — April 3, 2013 17:53

Găgăuzia examinează un proiect de lege care interzice propagarea homosexualității

sursa: Reuters

sursa: Reuters

Comisia juridică a Adunării Populare de la Comrat a elaborat un proiect de lege care interzice demonstrarea publică a stilului de viaţă homosexual, relatează 24h.md

Iniţiativa poartă denumirea „Despre asigurarea principiilor de egalitate, echitate şi obiectivitate” şi contravine radical Legii privind asigurarea egalităţii, adoptată de Parlamentul de la Chişinău, în primăvara anului trecut.

Potrivit autorilor, legea are scopul de a crea baza necesară şi condiţii pentru păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor culturale ale găgăuzilor şi de a minimaliza posibilele efecte negative ale propagandei homosexuale. Proiectul dublează această lege, însă oricare protecție pentru minoritățile sexuale este exclusă.

Proiectul prevede, între altele, că neangajarea în câmpul muncii a persoanelor cu orientare sexuală „netradiţională” nu constituie un act de discriminare, iar „propagarea stilului homosexual de viaţă” este o acţiune care afectează negativ educaţia tinerei generaţii a poporului găgăuz.

De asemenea, documentul interzice propaganda homosexualismului în public, inclusiv demonstrarea în mod public a modului de viaţă homosexual.

Autorii proiectului de lege au criticat dur poziţia Parlamentului de la Chişinău privind aplicarea Legii privind egalitatea şanselor, considerînd că, de facto, sub influenţa lobbysmului în interesele gay-lor şi a integrării europene în Moldova începe să fie promovat homosexualismul, iar aceasta va distruge genotipul poporului găgăuz.

Proiectul de lege urmează să fie discutat în cadrul unor dezbateri publice cu participarea reprezentanţilor societăţii civile şi a preoţilor, după care va fi examinat la una dintre şedinţele apropiate ale Adunării Populare a Găgăuziei.

Reamintim că Amintim că pe 25 mai 2012, după lungi dezbateri, Legea egalităţii a fost adoptată cu 53 de voturi ale deputaţilor din fosta Alianţă pentru Integrare Europeană. Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a declarat atunci că această lege asigură drepturile fundamentale ale tuturor cetăţenilor şi nu asigură nicio bază legală pentru adopţiile de copii, parade gay, căsătorii, suprimarea slujitorilor bisericii sau impedimente pentru predici.

Lasă un comentariu

— required *

— required *