Femei, International — April 27, 2012 23:19

În Egipt bărbații vor putea face sex cu cadavrele soțiilor

sursa: napocanews.ro

Parlamentul egiptean este pe cale să aprobe o lege care să permită bărbaţilor să facă sex cu nevestele lor moarte “pentru a-şi lua rămas bun”. Legea absurdă are şi limite: bărbaţii nu pot avea relaţii sexuale cu cadavrele soţiilor decât până la şase ore după decesul acestora.

Controversata lege prevede şi coborârea vârstei legale de căsătorie la 14 ani şi renunţarea la dreptul femeilor la educaţie şi slujbe, măsuri care vor fi cel mai probabil aprobate de parlamentul islamist în cea mai mare majoritate.

Consiliul Naţional pentru Femei din Egipt militează pentru ca aceste schimbări să nu fie aprobată, pentru că, spun ei, “marginalizarea şi minimalizarea statutului femeii va afecta negativ dezvoltarea ţării”.

Controversa a pornit, iniţial, de la afirmaţiile unui cleric musulman marocan care a spus, acum doi ani, că mariajul rămâne valabil şi după moarte, adăugând şi că femeile au şi ele dreptul de a face sex cu soţii morţi. Zamzami Abdul Bari a mai iscat controverse în Maroc atunci când, scrie alarabiya.net, a spus că femeile însărcinate pot bea alcool.

sursa: realitatea.net

Lasă un comentariu

— required *

— required *