Actualitate, Pensionari — January 27, 2014 13:30

Indemnizațiile pentru persoanele vulnerabile întrârzie din cauza unor defecțiuni

imagine simbol

imagine simbol

Mai multe persoane care beneficiază de ajutor social nu și-au primit la timp indemnizațiile, în urma unor erori ale sistemului informațional automatizat, pus în aplicare recent. Ministerul Muncii și Protecției Sociale dă totuși asigurări că oamenii își vor lua banii imediat ce vor fi înlăturate erorile.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, informează că beneficiarii își vor primi banii cu data depunerii cererii, imediat ce aceste erori sunt înlăturate.

Sistemul Informațional Automatizat a fost pus în funcțiune în luna septembrie 2013 și are un termen de supraveghere si adaptare de 12 luni de la data de dare în exploatare. Dat fiind că programul informațional pentru acest sistem este unul nou scris de experții consorțiului internațional MATERNA, special pentru Republica Moldova, în procesul de activitate mai apar necesități de corelare și adaptare.

Fiecare direcţie /secţie de asistenţă socială din țară a beneficiat de cate 5 seturi de echipament tehnic (calculatoare, imprimante, scanere ş.a.). Pe parcursul anilor 2012-2013 au fost instruiți în trei etape 1245 de asistenți sociali din toate satele republicii cum să utilizeze calculatorul și programul soft pentru colecatrea datelor în Sistemul Informațional Automatizat – “Asistență Socială”.

  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Lasă un comentariu

— required *

— required *