Actualitate, Minorități sexuale — May 17, 2015 21:04

Marșul LGBT din Chișinău: ”Este dificil să fii gay sau lesbiană în Moldova”

sursa: Calude Cahn

sursa: Calude Cahn

Un marș gay ce a avut loc astăzi în Chișinău, organizat de comunitatea LGBT, care promovează drepturile minorităților sexuale din Moldova. Acesta s-a soldat cu altercații dintre enoriașii, preoți și polițiștii care au fost dislocați pentru a a menține ordinea publică pe durata desfășurării marșului, informează Unimedia.

Locul manifestării nu a fost făcut public, însă un grup de preoți și enoriași au încercat să treacă de cordonul care îi proteja pe cei care participau la mars. Sute de politisti au asigurat ordinea publica, iar 6 persoane au fost retinute. Violentele au inceput inca inainte ca reprezentantii minoritatilor sexuale sa ajunga la monumentul Eroilor Comsomolisti. Toti ar putea fi cercetati pentru ca au incalcat legislatia privind intrunirile, au opus rezistenta politiei sau pentru huliganism nu prea grav.

Enoriașii s-au arătat furioși pentru că oamenii legii îi apăra pe manifestanți și astfel între cele două tabere s-au creat altercații și îmbrânceli, relateaza protv.md.

Enoriașii au început să arunce cu ouă spre coloana de manifestanți. Chiar în timpul discursului ambasadorului american la Chisinau, James D. Petit, a fost la un pas să fie lovit de un ou clocit. Potrivit sursei citate, acesta a spus că “nu e usor să fii gay sau lesbiana în Moldova”.

Preoții, cei care în mod normal ar trebui să propovăduiască pacea și toleranța, s-au numărat printre cei care au instigat la violență. Aceștia au început să-i îmbrâncească pe polițiștii care îi protejau pe membrii LGBT.

sursa video: Curaj TV

sursa: Claude Cahn

sursa: Claude Cahn

  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Lasă un comentariu

— required *

— required *