International, Persoane cu dizabilități — September 20, 2014 21:13

Ministerul Sănătății din România, amendat pentru discriminarea persoanelor cu deficiențe de auz

imagine simbol

imagine simbol

Ministerul Sanatatii din România a primit o amendă de 2.000 de lei de la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), pentru ca nu a reglementat dreptul persoanelor cu deficiente auditive de a avea permis auto, transmite portalul Ziare.com.

Presedintele consiliului, Csaba Asztalos, a declarat pentru Mediafax ca ordinul ministrului Sanatatii care regelementeaza acest aspect lasa loc de interpretare.

Astfel, compatibilitatea persoanelor cu probleme de auz cu calitatea de sofer este stabilita de spitale, ele fiind cele care decid daca sa elibereze sau nu avizul medical pentru oamenii cu probleme de auz ce vor sa aiba permis de conducere.

Ministerul Sanatatii a primit anul trecut un avertisment din partea CNCD, care i-a recomandat sa elaboreze o noua reglementare, de aceasta data mai clara. Consiliul a cerut ca in ordinul de ministru sa se precizeze exact ce persoane cu probleme de auz au dreptul sa obtina aviz medical pentru a conduce o masina.

Institutia nu a redactat un nou ordin, asa ca a fost amendata cu 2.000 de lei. Decizia CNCD a fost luata cu unanimitate de voturi.

Lasă un comentariu

— required *

— required *