Banca discriminarii, Tineri — September 16, 2014 19:47

Povestea unui ex-deținut despre oglinda stereotipurilor la angajare

imagine simbol

imagine simbol

După doi ani de detenție, Andrei Dobârin, un tânăr de 32 de ani din Lipcani, a reușit să se integreze, însă căutarea unui loc de muncă a fost un adevărat coșmar, mai ales că majoritatea angajaților îl ignorau din start. Povestea lui este cu adevărat o oglindă a stereotipurilor societății, care îi macină pe cetățenii de rând când interacționează cu un fost deținut.

”O persoană cu antecedente penale îi este dificil să-și caute un loc de muncă. Cei din jur nu te resping la modul direct, dar îți dau de înțeles că nici nu te acceptă. Încă mai persistă o frică pe care o revezi pe fețele oamenilor”, afirmă Andrei.

În cele din urmă, s-a angajat zilier, în domeniul construcțiilor, lemnăriei. A fost redirecționat din penitenciar la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă. Așa cum anii de detenție lasă o amprentă pe viață în inima celor foști deținuți, cea de-a doua șansă o merită fiecare, se consolează tânărul.

”Doar cu propriile eforturi poți învinge, poți să te autodepășești. În penitenciar am lecturat cărți, îmi ocupam timpul liber ca să nu degradez, să fac un efort intelectual. Majoritatea relațiilor pe care le ai cu prietenii se rup. Toate companiile practic s-au închis, dar în plus, mai ești și deținut”, se destăinuie Andrei Dibârin.

Experții de la Centrul de Informare în domeniul Drepturilor Omului afirmă că refuzul de angajare în câmpul muncii al unui fost deținut pe motiv de acest statut social constituie discriminare și este pasibil sancționării în baza legii. Cu toate acestea, puține persoane care ies după gratii în libertate își cunosc drepturile și se adresează la un expert sau jurist ca să-l ajute.

Andrei, 32 ani

Andrei, 32 ani

Potrivit Legii cu privire la asigurarea egalității, discriminarea în cîmpul muncii se interzice, iar orice deosebire, excludere, restricţie sau preferinţă pe baza criteriilor stabilite de prezenta lege, care au drept efect limitarea sau subminarea egalităţii de şanse sau tratament la angajare sau concediere, este un act de discriminare.

Deși în țara noastră există legi care apără aceste categorii de persoane, dicriminarea la angajare mai persistă. Potrivit articolului 1, alin.(1) al Legii cu privire la asigurarea egalității, discriminarea persoanelor aflate pe teritoriul Republicii Moldova în sferele politică, economică, socială, culturală şi alte sfere ale vieţii, fără deosebire de rasă, culoare, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie sau convingeri, sex, vîrstă, dizabilitate, opinie, este interzisă.

Totodată, Andrei speră că după o astfel de experiență, viața o va putea lua de la început și speră foarte mult să formeze și o familie.

Acest articol este realizat de Centrul de Informare in domeniul Drepturilor Omului, cu sprijinul Programului Egalitate şi Participare Civică al Fundaţiei Soros-Moldova. Opiniile exprimate aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia Fundaţiei.

  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Lasă un comentariu

— required *

— required *