Actualitate, Persoane cu dizabilități — June 24, 2015 14:34

Practicile inclusive din Moldova au fost apreciate în Marea Britanie

sursa: wearelumos.org

sursa: wearelumos.org

Practicile de succes privind educaţia incluzivă din Moldova au fost premiate la Londra. Modelele de incluziune socio-educaționale au fost puse în practică de către raioanele Ialoveni și Florești, cu contribuția Lumos.

Competiţia Charity Awards este organizată anual de către Civil Society Media, organizaţie britanică ce sprijină dezvoltarea sectorului asociativ. Circa 200 de proiecte implementate de organizaţii neguvernamentale atât în Marea Britanie, cât şi la nivel internaţional au participat la cea de-a 16-a ediţie a competiţiei.

Bunele practici dezvoltate în raioanele Ialoveni şi Floreşti, care au atras atenţie şi apreciere internaţională, se referă la asigurarea accesului la educaţie de calitate pentru toţi copiii, prin incluziunea copiilor dezinstituționalizați şi celor cu cerințe educaționale speciale în şcolile generale, crearea şi dezvoltarea, cu ajutorul Lumos, a serviciilor de suport educaţional la nivel de raion şi de instituţie de învăţământ, precum şi prin asigurarea finanţării serviciilor de suport create.

Peste 1.180 de copii cu cerinţe educaţionale speciale beneficiază de asistenţă calificată în procesul de studii, fapt ce ajută fiecare copil să progreseze şi să obţină rezultate şcolare mai bune. În prezent, organizaţia Lumos oferă asistenţă autorităţilor publice din 24 de raioane în elaborarea/actualizarea planurilor raionale de implementare a Programului de dezvoltare a educației incluzive în Republica Moldova pentru anii 2011-2020.

Irina Malanciuc, director Lumos Moldova, a declarat că Lumos dedică acest premiu tuturor copiilor care s-au integrat cu succes în şcoala generală şi au atins performanţe. ”Aceasta ne determină să depunem şi mai multe eforturi spre binele copiilor şi familiilor”. Evenimentul de premiere a învingătorilor competiţiei, desfăşurat la Londra, a adunat peste 600 de reprezentanţi ai sectorului asociativ, politicieni şi personalităţi din domeniul culturii.

  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Lasă un comentariu

— required *

— required *