International, Minorități etnice — August 18, 2014 12:18

Proteste în Missouri, după ce poliţia a împuşcat un tânăr de culoare

646x404 Nouă izbucnire de violenţă în orasul Ferguson din statul american Missouri la mai bine de o săptămână după ce un tânăr de culoare neînarmat a fost împuşcat pe stradă de un poliţist alb. Grupuri de afroamericani au jefuit magazine, au spart maşini şi au agresat trecătorii paşnici, relatează Pro TV.

Spiritele s-au încins din nou în oraşul american, unde un tânăr afro-american a fost împuşcat mortal de un poliţist. Sute de protestatari au sfidat starea de asediu decretată de autorităţi pentru a doua noapte consecutiv şi au provocat dezordini.

Oraşul american Ferguson a fost cuprins de haos după lăsarea nopţii. Un protest paşnic a degenerat rapid în violenţe, iar pe străzi au fost mobilizate vehicule blindate şi poliţişti înarmaţi. Situaţia a scăpat de sub control după ce mai mulţi manifestanţi au încercat să atace un post de comandă al poliţiei. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi bombe fumigene.

Preşedintele Barack Obama şi-a întrerupt concediul şi a intervenit personal pentru a calma situaţia creată în oraşul Ferguson, statul Missouri după ce un tânăr de culoare neînarmat a fost împuşcat. În cele 6 zile, care au trecut de atunci, protestele s-au extins în toată America şi erau pe punctul să degenereze în conflicte de stradă violente. Numeroşi demonstranţi au fost arestaţi.

Dezordinile în localitate nu contenesc de aproape o săptămână, după ce pe 9 august un băiat de culoare a fost ucis de un poliţist. Tânărul de 18 ani a fost împuşcat de şase ori, inclusiv în cap. Tragedia a provocat creşterea tensiunilor rasiale într-o suburbie a oraşului Ferguson, unde majoritatea populaţiei este afro-americană. Cazul este cercetat de către Departamentul de Justiție din SUA şi 40 de agenți FBI.

  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Lasă un comentariu

— required *

— required *