Actualitate, Minorități sexuale — February 23, 2015 18:16

ProTV se face responsabil de instigare la ură, violență și discriminare

judecatoria-rascani-protv-responsabil-de-instigare-la-ura--violenta-si-discriminare-1424706795 Judecătoria sectorului Râșcani a recunoscut SRL „Pro Digital” (ProTV) responsabil de instigare la ură, violență și discriminare față de persoanele presupuse sau știute ca fiind homosexuale, prin nemoderarea comentariilor de pe site-ul http://protv.md. SRL „Pro Digital” a fost obligat să aducă scuze publice prin intermediul site-ului și să achite Centrului de Informații GENDERDOC-M cheltuielile de judecată în sumă 3200 lei. Cererea de chemare în judecată a fost admisă parțial.

Pe 2 iulie 2014, Centrul de Informații GENDERDOC-M a depus o cerere de chemare în judecată către SRL ProDigital (ProTV) pentru a-i recunoaște responsabili de instigare la ură, violență și discriminare față de persoanele presupuse sau știute ca fiind de orientare homosexuală și de injurii la adresa organizației GENDERDOC-M, prin nemoderarea comentariilor.

GENDERDOC-M a cerut obligarea pârâtului să publice pe prima pagină accesată de vizitatori scuze publice și dispozitivul hotărârii instanței pe marginea acestei acțiuni, unde să le păstreze timp de 3 luni și încasarea în beneficiul organizației a sumei 225.600 lei cu titlul de prejudiciu moral și cheltuielile de judecată.

Centrul de Informații GENDERDOC-M va depune Cerere de apel pentru a cere publicarea pe site a dispozitivului judecătoresc și scuzelor publice pentru o perioadă de 3 luni, și achitarea prejudiciului moral ca remediu pentru a preveni aceste încălcări pe viitor.

Lasă un comentariu

— required *

— required *