Actualitate, Persoane cu dizabilități — May 11, 2015 13:44

Tabără de vară ”Schimbarea începe cu mine” pentru persoanele cu dizabilități

imagine simbol

imagine simbol

15 tineri din comunitățile rurale sunt așteptați la o tabăra de vară ”Schimbarea începe cu mine”, care va fi organizată la Holercani în perioada 5-7 iunie. Beneficiarii sunt persoane cu dizabilități care doresc să devină mai active în societate, să lanseze propriile inițiative locale, să ceară responsabilitate autorităților ca drepturilor lor să fie respectate.

Formatorii sunt persoane civice din Moldova cu o bogată experiență de lucru cu persoanele cu dizabilități și vor oferi tinerilor capacități de liderism, comunicare și luare a deciziilor prin intermediul jocurilor interactive, jocuri de rol, filme și programe culturale. De asemenea, participanții interesați vor învăța metode creative de sensibilizare a publicului pentru a-și face vocea mai bine auzită.

La modul practic, după absolvirea taberei, tinerii trebuie să identifice și să realizeze un „mini-proiect”, tematicile cărora vor fi selectate în timpul activităților în echipă sau individual. Acestea trebuie să răspundă unei nevoi sociale din comunitate și care ar rezolva o problem concretă. Pentru aceasta, tinerii vor beneficia de susține reciprocă, iar trainerii îi vor sprijini pe parcursul unei luni de un program de mentorat.

Scopul pe care îl urmăresc trainerii este de a le dezvolta participanților abilităţile de lider, care le vor ajuta să manifeste atitudine pro-activă în apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități. În plus, participanții vor crea o rețea de lucru care va promova schimbări positive în societate.

Cei interesați să participle la această inițiativă pot trimite un mesaj la adresa info@discriminare.md pentru a se înscrie la program până pe 18 mai, unde să indice pe scurt motivația de a participa și ideile care doresc să le promoveze.

Tabăra este organizată cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA în Moldova, prin intermediul Programului ”Lumea Deschisă”, la inițiativa absolvenților acestui program.

Lasă un comentariu

— required *

— required *