Emisiuni TV, Femei, Important — November 16, 2014 14:19

Viitoarele concedii paternale ar asigura echilibrul de gen pentru îngrijirea copiilor

imagine simbol

imagine simbol

Astăzi în Republica Moldova există concediu paternal plătit, acordat taților la nașterea copilului, însă doar 10% dintre aceștia acordă timp de îngrijire a copilului, indiferent dacă decide sau nu să-și ia un concediu plătit. Deși este o practică frecvent întâlnită în Uniunea Europeană, în Moldova, astfel de cazuri sunt foarte rare. La aceste concluzii au ajuns expertii in cadrul Studioului Drepturilor Omului.

Politicile orientate spre protecția familiei, copiilor, angajarea femeilor in campul muncii trebuie sa creeze femeilor conditii pentru a atinge un echilibru dintre viata profesionala și cea de familie. În prezent, există o inițiativă legislativă aprobată de Guvern a Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, care include propuneri de modificări ale Codului Muncii. Tinerele mame cred ca este o initiativa buna, iar altele spun ca barbatii din Moldova inca nu sunt pregatiti pentru a beneficia de aceste modificari.

EXPERT-GRUP a elaborat zece note care explică comportamentul femeilor şi bărbaţilor moldoveni reieşind din felul în care aceştia îşi gestionează timpul. Şase din zece mame consumă câte două ore pe zi pentru a-şi spăla, hrăni şi îmbrăca copiii, şi doar doi din zece taţi fac acelaşi lucru timp de o oră pe zi, arata unele studii.

În Moldova există dreptul la concediul paternal plătit de 2 săptămâni, care poate fi luat de tatăl copilului în primele 56 de zile de la nașterea copilului și urmează a fi achitat din fondurile angajatorului. Zilnic, circa 119 mii tati (41% din toti tatii) se implica in activitati de îngrijire a copilui, de a-i pregăti lecțiile sau de a petrece timpul liber, pe cand numarul mamelor care fac acelasi lucru este de 278 mii (64% din toate mamele), arată datele BNS.

Experiența europeană de legislație a muncii în oferirea dreptului pentru a beneficia de concediu paternal este diversă, spre exemplu acest concediu este 5 zile concediu plătit și obligatoriu în Portugalia, 5 zile concediu la dorință în România (la care se adaugă încă 10 la întrunirea unor condiții suplimentare), 14 zile în Polonia și 1 lună concediu la dorință  în Lituania.

În România acesta este achitat din fondurile de salarizare ale angajatorului, iar în Lituania este achitat de angajator, însă compensat din fondurile de asigurări sociale de stat. Odată cu susținerea familiilor cu copii și egalitatea de gen este o politică promovată de stat, ar fi recomandabil ca cheltuielile legate de concediul paternal acordat taților pentru 2 săptămâni să fie compensat integral sau parțial de către stat, susțin experții de la Expert Group.

In cazul în care, din motive de constrângeri financiare ale fondului de asigurări sociale, statul nu poate contribui la achitarea acestui tip de concediu (ceea ce ar fi preferabil), atunci poate fi examinată practica altor țări, unde angajatorul plătește acest concediu din fondurile proprii doar cu condiția că tații angajați au lucrat pentru acesta cel puțin 6 luni înainte de nașterea copilului, iar suma plătită se calculează reieșind din salariul mediu pentru aceste 6 luni.

În cazul unei experiențe de lucru mai mică de 6 luni la acest loc de muncă, angajatorul nu mai este obligat să plătească pentru toată perioada 100% din salariul lunar, însă trebuie să asigure cel puțin 50% din salariul mediu lunar indicat în contractul de angajare). Această măsură este în special importantă pentru bugetul companiilor mici sau pentru cele care angajează persoane la muncă sezonieră sau de durată scurtă.

Lasă un comentariu

— required *

— required *