Biserica Ortodoxa simte că pierde teren

In My World
0

sursa: jurnal.tv

Mitropolia Moldovei se arată deranjată de apelul ONU cu privire la legea anti-discriminare şi se pronunţă categoric împotriva adoptării acesteia. Mai mult, aceasta este indignată de faptul că reprezentantul ONU a insinuat recent că biserica lezează drepturile reprezentanţilor altor culte.

Serviciul de Presă al Mitropoliei anunţă că instituţia se arată indignată de ordinile care vin din afara ţării. „În modificarea legislaţiei pentru înlesnirea pătrunderii lejere a diverselor culte în Republica Moldova întrevedem un atac direct la adresa Bisericii Ortodoxe din Moldova şi a poporului ei dreptcredincios, împotriva cetăţenilor acestei ţări”, susţine în mesaj Înalt Prea Sfinţitul Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove.

Domnia sa spune că programul propus de reprezentantul ONU nu constă atât în apărarea drepturilor minorităţilor religioase sau sexuale, cât în slăbirea şi ruinarea credinţei ortodoxe, fiind o continuare subtilă a ateismului militant început în anii 40, iar insinuările şi imputările adresate Bisericii Ortodoxe sunt fără temei, agresive şi neadevărate.

„Vina o poartă nu doar reprezentanţi ai ONU sau ale altor structuri externe, ci şi întreaga noastră societate, inclusiv intelectualitatea, reprezentanţi ai culturii, care a pregătit terenul pentru astfel de vizitatori”, adaugă Mitropolitul.

Amintim că reprezentantul ONU, Heiner Bielefeldt, a prezentat în luna martie, curent, un raport privind libertatea religiei în Republica Moldova. Autorul s-a arătat îngrijorat de „statutul privilegiat al Bisericii Ortodoxe din Moldova”, care după părerea acestuia, direct sau indirect, ar leza drepturile reprezentanţilor altor culte.

sursa: www.social.moldova.org, Elena Cotună

Нравится

1 Comment

  • Mitropolia Moldovei are toate motivele sa se arate deranajata de apelul ONU, cu privirea la legea anti-discriminare ,insa ordinile care vin din afara tarii au o explicatie logica si nu un moft a unor indivizi care se dau patriotii acestei tari si drept credinciosii Bisericii Ortodoxe al R. Moldova. Daca toti acesti sfinti ar fi siguri de credinta pe care o propavaduesc, nu i-ar paste nici un pericol,,,!!! Tot gaseste vinovatii Mitropolitul Vladimir , in intelectualitatea, societatea,reprezentantii culturii ,,,insa El personal cea facut pentru a impiedica aceste motive? Va zic eu,,,nimic,,, Si poate odata va intelege ca a facut un lucru bun,mult mai valoros dekit cel ce incearca sa-l faca acum .

Lasă un comentariu

— required *

— required *