Actualitate, Minorități etnice — November 28, 2016 06:21

După ce a cutreierat festivalurile internaționale, filmul moldo-american “Angel Back” vine și la Chișinău

angel-back Filmul de scurt metraj “Îngerul se întoarce”, produs de tânăra cineastă Natalia Ghilașcu, care a fost nominașizat la câteva festivaluri de filme americane, va fi proiectat și pe ecranele Festivalului de Filme pentru Diversitate și Drepturile Omului din Chișinău, pe 4 decembrie la Cinematograful ODEON. În aceeași zi, va fi proiectat și la un festival de filme paranormale din Chicago.

Filmul cu o durată de doar 6 min redă istoria lui Alex și Marina, doi tineri îndrăgostiți care decid să-și unească inimile, în pofida faptului că părinții se împotrivesc acestei decizii. Alex provine dintr-o familie cu un statut social neprivelgiat. Alex decide să plece în căutarea unui loc de muncă mai bun. După ce-și unesc inimile, tânăra femeie suferă după ce Alex moare într-un accident rutier.

Este despre relația a doi tineri, care se iubesc, dar nu pot fi impreuna pentru ca parintii sunt impotrivă din cauza religiei și a statului social. Natalia Ghilascu spune ca la film s-a lucrat mai mult de o luna, si s-a lucrat intens, actorii, printre care tineri moldoveni, romani si americani, implicandu-se cu tot sufletul. Наши партнеры: https://cadourionline.md/traurnie-tveti/

Deși a fost produs cu un buget foarte limitat, acesta a fost nominalizat la Festival de Filme Internationale din Los Angeles pentru categoria „Cel mai bun film de scurt metraj” și a concura cu alte filme nominalizate la această categorie.

„Ideea filmului este inspirată din viața unei femei din Moldova, de origine evreească, care și-a pierdut prietenul într-un accident înainte de a-și uni oficial inimile. De asemenea, filmul atrage o atenție deosebită valorilor tradiționale din familie, rezistența din partea părinților în ceea ce privește alegerea partenerlui de viață și suferința pentru o dragoste pierdută”, notează în comunicat Natalia Ghilașcu, realizatoarea filmului.

Proiecția peliculei va avea loc pe 4 decembrie, la Cinematrograful ODEON. Filmul a fost inregistrat la alte zece festivaluri din SUA, Maiami, Los Angeles, Chicago, tânăra regizoare spera ca el să ducă faima Republicii Moldova peste hotarele țării.

Pe 4 decembrie vor putea fi urmărite peste 20 de proiecții de filme despre diversitate, religie, protecție socială a persoanelor cu dizabilități, persoanelor care trăiesc cu HIV, LGBT, ororile războiului, care au fost selectate din circa 300 de filme intrate în concurs la Festivalul de Filme despre Diversitate. Evenimentul este organizat cu susținerea financiară a Departamentului de Stat SUA.

Lasă un comentariu

— required *

— required *