Important, International, Newsletter — February 18, 2016 20:57

Mișcarea Pussy Riot a fost întâmpinată cu aplauze de către publicul american pentru curaj și determinare

Pussy Riot sustine un discurs in orasul Phoenix, Arizona

Pussy Riot sustine un discurs in orasul Phoenix, Arizona

Membrii mișcării Pussy Riot din Moskova au sustinut discursuri usturătoare în adresa sistemului de justitie din Rusia și despre încălcările libertății de exprimare. Una din vizitele organizate a avut loc în orașul Phoenix, Arizona, iar întâlnirea s-a desfăsurat în cea mai veche sinagogă din Statele Unite ale Americii.

Protestul provocator în Catedrala Ortodoxă Rusă “Hristos Mântuitorul” din luna decembrie 2012, împotriva propagandei politice conduse de reprezentantii fetelor bisericesti de la Moscova, a fost catalogat drept act de huliganism, iar membrii miscării au fost sanctionate cu doi ani de închisoare. Reprezentantele Pussy Riot au tinut să multumească comunitatii internationale pentru eforturile depuse in eliberarea acestora.

Mașa Aliokhina și Xenia Zhivago au răspuns invitatiei mai multor organizatii din SUA pentru a vorbi despre recentele schimbări din Federatia Rusă. Acestea s-au referit și la intimidarile din penitenciar, la fel, au facut apel către comunitatea internataională de a face presiuni asupra administratiei de la Moscova și au cerut eliberarea multor sustinatori nevinovati ai miscării Pussy Riot.

De asememea, Mașa Aliokhina a afirmat ca poate vorbi acum cu mai multă fermitate împotriva dictaturii instaurate de Vladimir Putin și continuă să militeze pentru drepturile LGBT din Rusia, dar și pentru îmbunatațirea reformei din penitenciare. Наши партнеры: https://cadourionline.md/sub/kupit-sladosti-v-podarok-v-kishineve/

Sinagogă din orasul Phoenix, Arizona

Sinagogă din orasul Phoenix, Arizona

Într-un interviu oferit portalului de știri DISCRIMINARE.MD, acestea au mai adăugat că situația din Rusia se schimbă datorită mișcării Pussy Riot și speră să rămână puternice în fața unei administrații care nu favorizează mișcările pentru drepturile omului. De la lansarea acestei miscări, reprezentantele Pussy Riot continuă să promoveze feminismul, drepturile homosexualilor, un tratament mai bun pentru deținuți și mai multă transparență în sistemul politic rus.

“După ce am fost eliberată, m-am pomenit în două lumi: una pentru care am militat și alta în care criminalitatea creste si trebuie sa constat că trăiasc în această lume, dar voi continua să lupt. Stiu că nu ai nimic ce pierde. Cred în mine însămi și în prietenii mei. Aceasta este o experiență traumatică, comparativ cu ceea ce ne-am propus inițial”, a declarat Mașa Aliokhina.

În timpul turneului din Statele Unite ale Americii, Pussy Riot colectează donații pentru a îmbunătăți viața deținuților care militează pentru aceleași valori și pentru care sunt pedepsiți. New York a fost punctul de plecare în Statele Unite ale Americii, urmat de Los Angeles, San Francisco, Buffalo și alte orașe.

Mașa Aliokhina spune că utilizează în continuare arta ca o modalitate de a-și exprima opinia sa politică, deoarece consideră că este imposibil să-i reusească prin orice alte mijloace legale de a schimba mentalitatea rusă. “Când oamenii nevinovați sunt închiși, i se poate întâmpla oricui”, a mai adăugat Mașa.

Arestările din timupl protestului Pussy Riot. sursa: www.corriere.it

Arestările din timupl protestului Pussy Riot. sursa: www.corriere.it

Publicul american a fost interesat să afle și despre situația LGBT din Rusia și dacă grupările homofobe sunt încă puternice. “Fiind o persoană căreia nu îi este cu adevărat frică pentru multe lucruri, pot să afirm că situația comunității LGBT din Rusia este într-adevăr înfricoșătoare”, a explicat Aliokhina.

Adriene Jenik, facilitatoarea ședinței publice, a fost fericită să vadă un interes sporit din partea americanilor, dar și din partea susținătorilor comunității ruse din Phoenix, prezenți la întrunirea publică. “Publicul a aplaudat atunci când fetele au intrat pe scena, ceea ce înseamnă că americanii înțeleg și sustin cauza lor. Desigur că nu este foarte informat despre lucrurile care se întâmplă în multe tări din Europa de Est, cum ar fi viața persoanelor LGBT, a deținuților, asa ca suntem mulțumiți de prezența lor aici, de la care avem multe de învățat “, a afirmat Adriene Jenik, profesoară în arte la Universitatea de Stat din Arizona.

Din momentul în care Pussy Riot a ieșit în stradă pentru a protesta împotriva administrației Putin, care nu încurajează libertatea de exprimare, mișcarea a câștigat notorietate internațională. Inițiativa feministă, care s-a bucurat de un sprijin considerabil în Statele Unite, a dedicat piesa lui Eric Garner – a carui moarte la mâinile poliției din New York a declanșat proteste majore.

Natalia Ghilascu

  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Lasă un comentariu

— required *

— required *